Danas

... bez programa ...

Najavljujemo

... bez programa ...

About Student centre Zagreb

Student Centre Zagreb was founded in 1957 and now is a multi-functional space in the heart of the city. SC works on improving student living standard on all levels and in cultural activities, through its Department of culture - it organises and produces shows, performances, conferences and workshops in the fields of music, film, visual arts, theatre. The main goal of SC is to create innovative, economic and educational frameworks of cultural production in order to influence cultural practices in Croatia and internationally. Theatre production is manifested in SC’s own theatre - Teatar &TD, founded in the 1960’s, as the opposition to the classical theatres. &TD is not limited by genres and stylistic criteria, which opens up the possibility of establishing new production aesthetics and contemporary forms of co-production, post production and collaboration.

Zadnja izmjena: 18. Siječanj 2022. u 13:10

Kultura promjene

B. Jelčić: KO RUKOM ODNESENO - gostuje na Ja BIH festivalu, Sarajevo

LIP.
22
Pet
22. Lipanj 2018.
Petak u 20:00
Gostovanje

Režija: Bobo Jelčić
Igraju: Ivana Krizmanić, Marko Makovičić, Jerko Marčić

Premijerno izvedena 28. travnja 2014. / Teatar &TD Facebook

Reklo bi se, Marko je uspješan čovjek. Škola, fakultet - na vrijeme, posao - dobar, u dobroj tvrtki, dobro plaćen, pa zatim - karijera, djevojka, prijatelji, skoro pa savršeno.

On je, kao mnogi, znao zabasati u različite probleme, poslovne ili privatne, međutim, što god to bilo, on se osjećao dovoljno sposobnim i spretnim uhvatiti se u koštac s njima. Imao je, osim toga, priličan broj poznanstava i nekolicinu stvarno iskrenih prijatelja, od kojih je i u najtežim trenucima mogao tražiti pomoć.

Ali, sad se ispriječilo nešto veliko i bolno, nešto što još nije iskusio, barem ne u toj mjeri. Nešto s čim se ne zna nositi. Nešto što ga čini beznadnim i depresivnim. Već danima muči se s tim, prevrće i obrće razne mogućnosti, traži način kako da to prebrodi; ali ne, i ne, rješenja nikako ne nalazi. I ne samo to, nego, kako vrijeme ide, stvari postaju još gore. Što da se radi?

U takvom stanju, dakle, skoro na rubu očaja, on naziva svoje najbolje prijatelje; jedan, reklo bi se, konvencionalniji bračni par, u namjeri da im se povjeri i zamoli ih za pomoć. Znalo se to nekad  i ranije događati da, kad mu se sve prelije preko ruba, naprosto bane u njihovu kuću na kraju grada i istrese pred njih sve što mu je na duši.

Međutim, sada nije siguran da će sve biti tako jednostavno. Hrli tamo s velikom dozom sumnje u povoljan ishod. Po utjehu ne ide, ona mu u ovom času ne bi puno značila. Dakle, Marko dolazi do njih, do svojih prijatelja, i započinje svoju priču. O kakvoj se priči radi – provjerite u Teatru &TD!