Alternative content

Alternative content

apap EU kulture programme

Kultura promjene

JAZZ LAB: Melita Lovričević (vokal): Alkemija glasa

OŽU.
21
Uto
21. Ožujak 2017.
Utorak u 17:00
MM Centar — Besplatno!

21. 3. u 17h u MM centru, Melita Lovričević (vokal): Alkemija glasa

Vokalna radionica by Melita Lovričević, jazz vokalistica novije generacije koja svoj stil izgrađuje na raznim utjecajima. Naglasak na improvizaciji, scat izražaju, inspiraciji i moći vibracija u krugu.

Završava Glazbeno učilište Elly Bašić svirajući klavir u klasi profesorice Minje Kolak. Također završava menadžment na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te srednju školu za ritmiku i ples Ana Maletić, u Zagrebu. Kao glazbenica, dodatno se obrazuje putem internet seminara Berklee Music Schoola, kao glazbena pedagoginja putem studija Waldorfske pedagogije. U želji za istraživanjem i napredovanjem u razvoju svoga stila i izričaja polazi brojne seminare i razne radionice (Grožnjan 2008., 2010., Rock Akademija u Zagrebu 2007. – 2010.), te radi s brojnim inspirativnim mentorima (Lela Kaplowitz, Mirela Brnetić, Deborah Carter, Carol Cass, Lisa Popeil, Jazz lab radionice…) te preko nastupa s profesionalnim zborom KUD INA pod vodstvom maestra Bojana Pogrmilovića. Također, 2014. prisustvuje radionicama na Montreux Jazz Festivalu (Jerry Léonide: The Roads to Jazz: Evolution from Blues to Modern Jazz, Women and Men in Jazz by Susanne Abbuhel/University of Music Lausanne (HEMU) i Laura Mvula vocal workshop. 2014. u sklopu festivala Jazz.hr Proljeće u KD Vatroslav Lisinski predstavlja se kao jedna od novih nada jazza (Marjan Marjanović). Svjetla pozornice i ljubav prema nastupu uživo crpi kroz suradnju s brojnim renomiranim mladim i etabliranim jazz glazbenicima/cama i sastavima u Hrvatskoj. Osim suradnji, također vodi i svoj sastav Mel&Thunders, Melita Lovričević jazz ensemble u kojem ostvaruje suradnju s renomiranim hrvatskim glazbenicima Mariom Igrecom, Mladenom Barakovićem, Julijem Njikošom, Brankom Ovčarićem, Jurom Vrandečićem, kao i mnogim drugim kolegama glazbenicima/cama iz novije generacije. Svoj izričaj nalazi i kroz pisanje autorskih tekstova na skladbe virtuoznog osnivatelja gypsy jazza Djanga Reinhardta te snima CD Thunder jam session. Surađuje (kako studijski tako i koncertno) s Big Bandom Hrvatskoga glazbenog zavoda, Tamburaškim orkestrom Hrvatske radio-televizije te raznim umjetnicima u domeni jazz, swing, etno i fusion glazbe, a započinje i vokalnu suradnju kao članica jedinog Kletzmer benda na ovom području - Jewsers. Ljubav prema glazbi osim na sceni prenosi i na organizaciju Last Minute Open Jazz Festivala koji se odvija desetu godinu zaredom u Balama te na Korčuli i Lastovu, i na rad s djecom i mladima, profesionalnim pjevačima/cama i amaterskim entuzijastima svih dobi u sklopu glazbeno vokalnih radionica Vocal workshop by Melita Lovričević, istraživanje mišića duše.

Projekt triju partnera: Muzičke akademije u Zagrebu, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskoga centara Sveučilišta u Zagrebu - Kultura promjene, suradnici HDS i Jazz.hr

Mjesta održavanja: Studentski centar, Muzička akademija, HDS

Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz i nastup besplatan!

Za sve informacije kontaktirajte hgm@hgm.hr

Molimo polaznike koji mogu da ponesu i instrumente!