Danas

... bez programa ...

Najavljujemo

... bez programa ...

About Student centre Zagreb

Student Centre Zagreb was founded in 1957 and now is a multi-functional space in the heart of the city. SC works on improving student living standard on all levels and in cultural activities, through its Department of culture - it organises and produces shows, performances, conferences and workshops in the fields of music, film, visual arts, theatre. The main goal of SC is to create innovative, economic and educational frameworks of cultural production in order to influence cultural practices in Croatia and internationally. Theatre production is manifested in SC’s own theatre - Teatar &TD, founded in the 1960’s, as the opposition to the classical theatres. &TD is not limited by genres and stylistic criteria, which opens up the possibility of establishing new production aesthetics and contemporary forms of co-production, post production and collaboration.

Zadnja izmjena: 18. Siječanj 2022. u 13:10

Kultura promjene

Unrestricted _ Zagreb Field Recording radionica pod vodstvom BJ Nilsena

RUJ.
29
Pet
29. Rujan 2017.
Petak u 15:30
SC - Savska 25
RUJ.
28
Čet
28. Rujan 2017.
Četvrtak u 10:00
SC - Savska 25
RUJ.
27
Sri
27. Rujan 2017.
Srijeda u 10:00
SC - Savska 25
RUJ.
26
Uto
26. Rujan 2017.
Utorak u 17:00
SC - Savska 25

Audio istraživanje Francuskoga paviljona i cijelog kompleksa Studentskoga centra Zagreb

Kako bi bilo da stanete i slušate na minutu ili dvije? Ili tri! Kako bi bilo da stanete na mjestu pokraj kojega prolazite svakodnevno. Što čujete? Istražimo sirove zvukove Francuskoga paviljona, rezonirajuće okružje Studentskoga centra. Uberite zvukove i iskoristite ih kreativno u glazbenim kompozicijama, instalacijama, filmu, ili bilo kojoj drugoj situaciji. Zajedno istražujemo različite metode snimanja, skladanja i prezentacije. Ne ograničava nas nikakva misao ili forma.

Ova je radionica namijenjena umjetnicima, skladateljima i glazbenicima s interesom za zvuk i field recording koji bi željeli proširiti svoje shvaćanje i svijest o zvuku te poboljšati snimateljske vještine i uporabu zvukova iz okoliša. Radionica je usmjerena na praksu te joj je fokus na metodama i procesima uključenima u umjetničko istraživanje. BJ Nilsen predstavit će svoju praksu, vježbe slušanja i alate. Sudionici će snimiti zvukove sami ili u grupama te će ih predstaviti prvo jedni drugima, a onda i u neformalnom okruženju u javnosti, kako bi se kritički osvrnuli na tonske zapise. Fokus radionice je istraživanje akustičkoga svijeta Francuskoga paviljona, Studentskoga centra i njihova okoliša. Sudionici mogu donijeti svoju opremu za snimanje i kompjutore.

BJ Nilsen (SE) je skladatelj i sound artist koji radi u Amsterdamu. Njegov je rad primarno usmjeren na zvukove prirode i kako oni utječu na ljude. U novijim radovima istraživao je urbanu akustiku te industrijsku geografiju arktičkih regija Norveške i Rusije. Skladao je za kazalište, ples i film u suradnji s Chrisom Watsonom, Jóhannom Jóhannssonom, Stilluppsteypom i drugima. Jedan je od urednika knjige+CD izdanja The Acoustic City (2014., izd. Jovis) te The Invisible City (2010., izd. Touch). Surađivao je s filmašem Karlom Lemieuxom 2014. na audiovizualnom radu unearthed, koji je predstavljen sa Sonic Acts publikacijom The Geological Imagination. U 2017. izd. Mego objavljuje mu Massif Trophies, istraživanje alpskoga akustičkoga krajolika.

BJNilsen Photo by Jiyeon Kim

Raspored radionice:

26. 9. (utorak): 17-19h

27. -29. 9. (srijeda-petak):

*10-13,30h

*Pauza za ručak

*15,30-18,30h

29. 9. (petak): 18:30 – prezentacija

Mjesto održavanja radionice: Studentski centar, Savska cesta 25

*okupljanje je u kafiću Teatra &TD; predstavljanje, razgovori i montaža se održavaju u dvorani SEK; praktični rad / snimanje u Francuskom paviljonu i po cijelom kompleksu Studentskog centra

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali je broj sudionika ograničen. Za prijavu na radionicu potrebno je najkasnije do nedjelje, 24. rujna, poslati prijavu na muzicki.salon@gmail.com koja sadrži: nekoliko rečenica o sebi, svom umjetničkom radu, području zanimanja / backgroundu, bavljenju glazbom i eventualnom iskustvu u field recordingu. Da li posjedujete i donosite opremu za snimanje i/ili audio montažu? Ako da, koju? Napomena: Posjedovanje opreme nije uvjet za sudjelovanje u radionici; možete sudjelovati i bez opreme, ako donosite samo mobitel, a možete se udružiti i u manje grupe. Voditelj radionice donosi dodatnu opremu. Također, uvjet za sudjelovanje nije iskustvo u field recordingu nego će BJ Nilsen individualno prilagoditi nivo radionice polaznicima.

Prijave, pitanja: muzicki.salon@gmail.com

Radionica je dio Rezidencije Muzičkog salona u sklopu koje se održava i audio-vizualni performans Yujiapu BJ Nilsena i Karla Lemieuxa, u suradnji s festivalom 25 FPS te kao dio ovogodišnje Bijele noći. Yujiapu je na programu 30.9.2017. u 22h u Francuskom paviljonu.

https://www.25fps.hr/en/film/yujiapu