Najavljujemo

MAŠINA IGRE: Važnije polovice - Siječanjska akcija

18.01. u 20:00, Teatar &TD - Crna,

TUGA I SLAVA - filmska projekcija

18.01. u 21:00, Kino Forum,

TUGA I SLAVA - filmska projekcija

19.01. u 21:00, Kino Forum,

A. Tomić / J. Kovačić: MAGIC EVENING- Siječanjska akcija

20.01. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

PAVAROTTI- filmska projekcija

21.01. u 20:00, MM Centar,

A. Tomić / J. Kovačić: MAGIC EVENING- Siječanjska akcija

21.01. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

B. Jelčić: KO RUKOM ODNESENO - Siječanjska akcija

22.01. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

PAVAROTTI- filmska projekcija

23.01. u 20:00, MM Centar,

B. Jelčić: KO RUKOM ODNESENO - Siječanjska akcija

23.01. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

I. Penović - KATALONAC- Siječanjska akcija

24.01. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

LETAČI BALONOM - filmska projekcija

25.01. u 21:00, Kino Forum,

I. Penović - KATALONAC- Siječanjska akcija

25.01. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

LETAČI BALONOM - filmska projekcija

26.01. u 21:00, Kino Forum,

S. Bozić: BORN TO PLEASE- Siječanjska akcija

27.01. u 20:00, Teatar &TD - Polukružna,

PAVAROTTI- filmska projekcija

28.01. u 20:00, MM Centar,

L. A. Fleger: ZAŠTO ŠUTIŠ? - Siječanjska akcija

28.01. u 20:00, Teatar &TD - SEK,

M.von Mayenburg: RUŽNI - Siječanjska akcija

29.01. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

M.von Mayenburg: RUŽNI - Siječanjska akcija

30.01. u 20:00, Teatar &TD - Velika,

PAVAROTTI- filmska projekcija

30.01. u 20:00, MM Centar,

L. A. Fleger: ZAŠTO ŠUTIŠ? - Siječanjska akcija

31.01. u 20:00, Teatar &TD - SEK,

LETAČI BALONOM - filmska projekcija

31.01. u 21:00, Kino Forum,

About Student centre Zagreb

Student Centre Zagreb was founded in 1957 and now is a multi-functional space in the heart of the city. SC works on improving student living standard on all levels and in cultural activities, through its Department of culture - Culture of Change it organises and produces shows, performances, conferences and workshops in the fields of music, film, visual arts, theatre, radio. The main goal of SC is to create innovative, economic and educational frameworks of cultural production in order to influence cultural practices in Croatia and internationally. Theatre production is manifested in SC’s own theatre - Teatar &TD, founded in the 1960’s, as the opposition to the classical theatres. &TD is not limited by genres and stylistic criteria, which opens up the possibility of establishing new production aesthetics and contemporary forms of co-production, post production and collaboration.

Zadnja izmjena: 09. Svibanj 2017. u 12:00

apap
Re-Imagine Europe

Kultura promjene

Galerija SC, izlaganja u 2018. godini.

Galerija SC pozvala je umjetnike/ce i kustose/ice da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. u Galeriji SC (rok 18. lipnja). Savjet Galerije razmotrio je sve pristigle prijave od kojih su odabrani radovi:

Galerija SC

ISPIT - izložba fotografija studenata 1. god. diplomskog studija fotografije

Mario Delić: IMPROMPTU

Vlasta Delimar: Dolina....Magda (radni naslov) – performans i izložba

Ivica Malčić: 20 YEARS BEHIND

Predrag Pavić: Succeeding dangerously

Neli Ružić: Crne zastave

Petra Zlonoga: Jedan od mnogih

Igor Eškinja: Proces bez subjekta

ONI DOLAZE

Josip Šurlin, Jan Tomažin: Forms of life

Marija Matić

Lav Paripović

INTERVENCIJA NA BIJELOJ PODLOZI / Studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta s kolegija Kreiranje odjeće

Kiosk

Andrej Beštak: Not for use

&TD

Ivana Šmit: Seoski fudbal

Predvorje Kina

UZORAK KAO OSOBNI PSIHOGRAN / studentska izložba diplomskog studija Dizajna tekstila na TTF-u

Čestitke svima,

Galerija SC

Zadnja izmjena: 25. Srpanj 2017. u 12:38

Otvoreni poziv umjetnicima za program Galerije SC

Galerija SC poziva umjetnike/ce i kustose/ice da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. Rok prijave je 18. lipnja 2017.

Otvaramo poziv za prijavu samostalne i skupne izložbe, radionica, akcija, performansa, kustoske koncepcije, interdisciplinarne projekte za program Galerije SC u 2017. Prijaviti se mogu i projekti za druge prostore SC-a (Kiosk, Caffe ITD-a, predvorje Kina SC,…).

Programske smjernice Galerije SC posebno podržavaju mlade autore/ice, ali i one autore/ice koji žele unutar svojih prijedloga iskoristiti interdisciplinarne mogućnosti prostora Studentskoga centra.

Prijava treba sadržavati:

POPUNJENU PRIJAVNICU GALERIJE SC

popratni materijal na dropboxu (do 5 fotografija/skica, video ili audio zapisi)

Prijave se mogu donijeti u Galeriju, poslati poštom (Galerija SC, Savska 25, 10 000 Zagreb) i poslati mailom na galerija@sczg.hr

Prijave razmatra Savjet Galerije, a rezultati će biti objavljeni na internetskog stranici Galerije SC. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Upite/informacije šaljite na tel. 385 1 4593 550 te e-mail galerija@sczg.hr

Zadnja izmjena: 22. Svibanj 2017. u 10:48

Oni dolaze... MANUELA GOSPOČIĆ / ANA VINKOVIĆ / SUNČANA VRAN - izložba

Otvorenje izložbe Vani je unutra Oni dolaze... Manuela Gospočić, Ana Vinković, Sunčana Vran održat će se u petak 21. listopada 2016. u 20 sati u Galeriji SC (Savska 25). Izložbu možete pogledati do 29. listopada 2016., radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Radno vrijeme za Zagrebački vikend galerija: subota, 22. 10. od 11 do 19 sati, nedjelja, 23. 10. od 11 do 17 sati.

Izložba Vani je unutra prva je samostalna izložba triju studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na prvi pogled, riječ je o tri različite i nespojive ideje koje su, zapravo, vrlo usko povezane. Naime, sve tri autorice koriste prostor kao glavni motiv svojih radova, u njega unoseći neočekivane elemente. Prostori postaju metafore psihičkih stanja, metafore primjenjive na svakodnevni život, a pogotovo kada se pojave nepredvidivi elementi, odnosno mali životni izazovi koji nas izvlače iz “sigurne zone”.

Mlade umjetnice Manuela GospočićAna VinkovićSunčana Vran, stvaraju specifične ambijente otkrivajući vlastiti odnos prema prostoru u kojem se (ne) nalaze. Same se ne definiraju kao konceptualne umjetnice, a na njihov rad moguće je primijeniti misao Johna Baldessarija “da se u konceptualnoj umjetnosti ne radi samo o umjetnosti koja ima koncept, nego o preispitivanju koncepta umjetnosti”. Iako je taj umjetnički pravac teško definirati, on ipak ostavlja dovoljno prostora promatraču kako bi djelo shvatio na svoj način. Upravo su takve i njihove instalacije.

Manuela Gospočić stvara dojam zapuštenog prostora, koristeći organske materijale poput kore drveta. Trava, kao živi organizam, predstavlja život unesen u prividno napušten ambijent. Iako prostor djeluje neživo zbog nedostatka svjetlosti, niti nalik na paučinu, ipak je napravljen od organskih materijala koji su nekoć bili živi. Cilj autorice je stvoriti specifičan ambijent u kojem se odnos nekada živog i trenutačno živog isprepliće i stvara cjelinu. Trava daje život prostoru i u potpunom je kontrastu sa svojom okolinom. Novi život prerasta stari, ali i nastaje iz njega. Stvoren je prostor u prostoru, živo u neživome, rastuće u raspadajućem. Kada je prostor zaista napušten i što u njemu treba biti da on to ne bude?

Skupina radova Ane Vinković čini cjelinu u kojoj se susreće prošlost, odnosno kuća u kojoj je nekoć živjela, sa sadašnjošću i novim prostorom u kojem trenutno živi – nova kuća u neposrednoj blizini stare kuće i kuća u kojoj boravi tijekom studija u drugom gradu. Slika Prostor između predstavlja konfuziju zbog konstantnog putovanja iz jedne kuće u drugu, iz jednog grada u drugi. Raspršena forma oblika dočarava stanje u kojem se autorica nalazila tijekom kratkih putovanja između stare i nove kuće, nemogućnost pronalaska fokusa i okupljanja misli na jedno mjesto. Druga slika Skupljeno na hrpu nudi rješenje. Sastoji se od kadrova iz videa koji prikazuje staru kuću, osobnog dnevnika te crteža. Sve je nekoć bilo cjelina za sebe, zatim je dekonstruirano i djelomično poništeno segmentiranjem. Ponovno je konstruirano, pri čemu je izgubljeno prvotno značenje i dobivena nova svrha. Autorica se odvojila od radova koji su je vezali za stari prostor, svela ih na uređene cjeline i ostavila iza sebe konfuziju i hektičnost. Video uradak je, za razliku od slika, nastao u staroj kući. Prikazuje prozor koji je uvijek bio zatvoren dok je u kući netko živio. Sada kada tamo nitko ne živi, otvoren je. U kući se nešto događa bez obzira što u njoj nema nikoga, ona ima svoj vlastiti život. Svojim prisutstvom autorica samo pridonosi životu stare kuće. Dovodi u pitanje odnos prema prostoru; je li napušten kada u njemu nema ničega ili kada u njemu nema nikoga? U jednom trenutku stvara se nekoliko likova koji zajedno čekaju, ali ne komuniciraju. Svaki postoji u svom vremenu, ne ometajući one pored sebe. Postaje nevažno koji je od njih stigao prvi i činjenica da je to autorica. Na posljetku ona zatvara prozor, odvaja se i pušta, odlazi. Nastavlja svoj život bez stare kuće, kao što i kuća nastavlja svoj život bez nje.

Sunčana Vran izrađuje instalaciju koja propituje kontrolu uvjeta u prostoru, ali i izvan njega. Postavlja fotelju, koja simbolizira udobnost doma i opuštenost, u uvjete kojima inače ne bi bila izložena, na kišu. Kiša kao pojava koju je apsolutno nemoguće kontrolirati, i upravo nas zato uspije omesti. S druge strane, kiša je izvor života u prirodi, u suštini je poželjna pojava, a mi je prema vlastitoj situaciji klasificiramo kao negativnu. Autorica želi izazvati onaj osjećaj nemoći u kojoj se stvari odvijaju izvan naše kontrole. Jedini način da se sakrijemo od kiše je da se nalazimo u nekom natkrivenom prostoru, ali što bi bilo kada bi kiša i tamo mogla padati? Smještanje kiše u interijer zapravo dočarava prepuštanje pojavama na koje ne možemo utjecati, opuštenost i odbacivanje želje za kontroliranjem bilo čega u životu.

Ivana Mlinarić

 

Manuela Gospočić (1993., Bjelovar) završila je preddiplomski studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi izv. prof. art. Mirjane Vodopije 2016. godine. Trenutno je na diplomskom studiju grafike pod mentorstvom izv. prof. mr. art. Tanje Dabo.

IZLOŽBE

2015. Odgovor nepoznatog; Palača Herzer, Varaždin

2015. Artiparti vol. 4; Galerija Oris, Zagreb

2015. 20 godina Odjela likovne umjetnosti i dizajna, izložba bivših učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok; Velika Galerija Grada Zaboka

2014. ArtiParti vol. 3; Galerija Oris, Zagreb

2014. Akvareli na skeli; Samoborski muzej, Samobor i Muzej Matija Skurjeni, Zaprešić

RADIONICE

2016. Grafička radionica u Oblikovnoj radionici Plemenitaš

NAGRADE

2016. Rektorova nagrada za operu Agrippina G. F. Handela, zajednički projekt studenata Sveučilišta u Zagrebu i HNK u Zagrebu

2012. Druga i Treća nagrada na državnom natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK

 

Ana Vinković (1993., Bjelovar) završila je preddiplomski studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi izv. prof. art. Mirjane Vodopije 2016. godine. Trenutno pohađa diplomski studij grafike pod mentorstvom izv. prof. mr. art. Tanje Dabo.

IZLOŽBE

2015. 18. Međunarodna izložba minijatura; Vršilnica, Novi Dvori, Zaprešić; Galerija Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, Sarajevo

2015. ArtiParti vol. 4; Galerija Oris, Zagreb   
2015. Odgovor nepoznatog; Palača Herzer, Varaždin
2014.  ArtiParti vol. 3; Galerija Oris, Zagreb
2014. Likovna kolonija u Taru;  Zaklada Zlatko Prica, Tar
2014. Identiteti, 3. hrvatsko triennale autoportreta; Galerija Prica, Samobor
2014. Akvareli na skeli; Muzej Matija Skurjeni, Zaprešić
2014. 17. Međunarodna izložba minijatura; Vršilnica, Novi dvori, Zaprešić; Galerija kuća Djura Jakšić, Beograd; Kulturni centar Novog Sada, Novi Sad

RADIONICE

2016. Grafička radionica drvoreza Plemenitaš; Oblikovna radionica Plemenitaš

NAGRADE

2016. Rektorova nagrada za ak. godinu 2015./16. za operu Agrippina G. F. Handela, zajednički projekt studenata Sveučilišta u Zagrebu i HNK u Zagrebu

 

Sunčana Vran (1993., Zagreb) završila je preddiplomski studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi izv. prof. art. Mirjane Vodopije 2016. godine. Trenutno je na diplomskom studiju grafike pod mentorstvom izv. prof. mr. art. Tanje Dabo.


IZLOŽBE

2016. U staklu zajedno; Muzej Mimara, Zagreb
2015. Godišnja izložba ULUS-a / 2014 / 2013; Samoborski muzej, Samobor
2015. Akvareli na skeli 2015 / 2014 / 2013; Samoborski muzej, Samobor; Muzej Matija Skurjeni, Zaprešić
2015. Odgovor Nepoznatog; Palača Herzer, Varaždin
2014. Arti Parti vol.3; Oris kuća arhitekture, Zagreb
2014. Mozaik danas; Galerija Greta, Zagreb

RADIONICE

2016. Grafička radionica; Akademija likovnih umjetnosti, Oblikovna likovna radionica Plemenitaš

NAGRADE I PRIZNANJA

2015. Pohvalnica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za uspješan rad tijekom akademske godine 2014 / 2015; Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb

2015. Posebna rektorova nagrada za svjetsku praizvedbu opere Borisa Papandopula Madame Buffault; Sveučilište u Zagrebu

2015. Preporuka za iskazani rad u teatru i za rad u slikarskoj radionici HNK u Zagrebu, akad. slikara Damira Medvešeka

 

F: Facebook FE: Facebook event

Zadnja izmjena: 18. Listopad 2016. u 11:46

Galerija SC, tlocrt

Opširnije

Zadnja izmjena: 30. Ožujak 2015. u 14:11