Danas

... bez programa ...

Najavljujemo

... bez programa ...

About Student centre Zagreb

Student Centre Zagreb was founded in 1957 and now is a multi-functional space in the heart of the city. SC works on improving student living standard on all levels and in cultural activities, through its Department of culture - it organises and produces shows, performances, conferences and workshops in the fields of music, film, visual arts, theatre. The main goal of SC is to create innovative, economic and educational frameworks of cultural production in order to influence cultural practices in Croatia and internationally. Theatre production is manifested in SC’s own theatre - Teatar &TD, founded in the 1960’s, as the opposition to the classical theatres. &TD is not limited by genres and stylistic criteria, which opens up the possibility of establishing new production aesthetics and contemporary forms of co-production, post production and collaboration.

Zadnja izmjena: 18. Siječanj 2022. u 13:10

Kultura promjene

Kultura promjene | 24. Ožujak 2017. u 14:48

Izložba Gordane Bakić u Galeriji SC!

Galerija SCAtendaj na Fejsu!

Otvorenje izložbe Obnavljanje Gordane Bakić posjetite u petak, 24. ožujka 2017. u 20 sati. Izložba je otvorena do 12. travnja 2017. radnim danom od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati.

Rad koji će biti predstavljen u Galeriji SC referira se na izložbu Opservatorij iz 1999. izloženoj u Galeriji SC. Posjetitelji/ce su jedino pristupom na gornji kat mogli promatrati čitavu strukturu i eventualno razabrati pojedine detalje izložbe. Naziv izložbe Opservatorij odabran je zbog mjesta s kojega se može promatrati, skučene točke koja ne može „primiti“ veći broj ljudi, a vidljivost postoji samo u okviru zadane pozicije. Struktura je bila namjerno postavljena u jednoličnom, jedva primjetnom ritmičnom izmjenjivanju sitnih elemenata, organiziranom skupu simbola svakodnevnih predmeta koji nas neminovno okružuju, ali su gotovo nevidljivi i prolazni usprkos našoj želji da ih sagledamo i zapamtimo.


Galerijski prostor prestaje biti okupljalište posjetitelja/ica, mjesto komunikacije, a postaje svojevrsna pozornica, diorama multipliciranih statičnih simbola. Obnovljena izložba osobna je komunikacija sa svim elementima koji su se pokazali kao relevantni dijelovi nove strukture. Promatranje se ponovno odvija s pozicije gornjeg kata Galerije SC i u cjelini podne površine, ali sada kao izražajne i „nepredvidljive“ strukture, dezintegracije naizgled statičnoga, jasnog i organiziranog trenutka bivanja izloženoga rada u galerijskom prostoru. Drugim riječima, autorica će za vrijeme trajanja izložbe kontinuirano mijenjati i nadopunjavati dijelove instalacije, a izložba postaje pokretna slika zbirke elemenata izvedenih prije i za vrijeme izlaganja.

Gordana Bakić rođena je u Zagrebu. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu 1990. Iste godine upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, studij Likovne kulture na Nastavničkom odsjeku. Diplomirala je u klasi prof. Zlatka Kesera 2001. Članica je HDLU-a od 1996. Od 2004. do 2012. zaposlena je u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu na oslikavanju scenografija (kazališna slikarica). 2011. magistrirala je na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani, smjer slikarstvo, u klasi prof. Bojana Gorenca. Od 2012. godine predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u umjetničko-nastavnom zvanju docentice.  Izlagala na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, živi i radi u Zagrebu.