Danas

... bez programa ...

Najavljujemo

... bez programa ...

About Student centre Zagreb

Student Centre Zagreb was founded in 1957 and now is a multi-functional space in the heart of the city. SC works on improving student living standard on all levels and in cultural activities, through its Department of culture - it organises and produces shows, performances, conferences and workshops in the fields of music, film, visual arts, theatre. The main goal of SC is to create innovative, economic and educational frameworks of cultural production in order to influence cultural practices in Croatia and internationally. Theatre production is manifested in SC’s own theatre - Teatar &TD, founded in the 1960’s, as the opposition to the classical theatres. &TD is not limited by genres and stylistic criteria, which opens up the possibility of establishing new production aesthetics and contemporary forms of co-production, post production and collaboration.

Zadnja izmjena: 18. Siječanj 2022. u 13:10

Kultura promjene

Davor Šišmanović | 04. Listopad 2018. u 12:03

Premijera novog projekta Saše Božića "Bolji život" uskoro u Teatru &TD-u!

Premijera predstave autora i redatelja Saše Božića Bolji život održat će se 11. listopada u Teatru &TD u 20 sati. Ulaz isključivo s pozivnicom. Reprizne izvedbe na rasporedu su 12. i 13. listopada.

Bolji život sastoji se o dva dijela – Budućnosti koju izvode Nataša Dangubić, Petra Hrašćanec i Jerko Marčić te Igre prijestolja koji izvode Boris Barukčić i Ugo Korani.

U Budućnosti glumci adresiraju gledatelje i pozivaju ih na sanjarenje o boljem životu, obećavajući kroz kazalište ispunjenje bolje budućnosti. Kazalište se pokazuje kao mjesto potencijala, fantazma i snova o mogućnosti boljeg života. No je li doista tako? Koliko naša potreba da budemo negdje drugdje zaprava razara naše bivanje u svakodnevici. Predstava počiva na jednostavnoj proceduri: izvođači najavljuju što će učiniti u budućnosti, a onda to i učine. No, što se dogodi kada ono što najave ne mogu nikako učiniti? Kakva ih budućnost čeka? U drugom dijelu predstave predstavnici nove generacije hrvatskog kazališta uprizoruju ljude opsjednute televizijskim spektaklima, velikim epskim sagama, koje najavljuju neku drugačiju budućnost, u kojem se iskustvo realiteta seli u virtualni svijet velikih junaka, nadnaravnih bića i konstantnog spektakla, pojasnio je autor i redatelj Saša Božić.

Riječ je o posljednjoj u seriji predstava u ciklusu On Entertainment Saša Božića kojoj prethode predstave Born to Please i Folk/Acts, a koje su izvođene diljem Hrvatske.


Autor i redatelj: Saša Božić

Igraju: BudućnostPetra Hrašćanec, Nataša Dangubić, Jerko MarčićIgre prijestoljaUgo Korani, Boris Barukčić

Pokret: Petra Hrašćanec

Producenti: Ivan Mrđen, Mario Gigović

Želimo se igrati s neposrednošću i promiskuitetom, koji manje-više uvijek karakteriziraju odnos između publike i izvođača, a izostaju u velikim televizijskim spektaklima, istaknuli su glumci, koji su zajedno s redateljem, Sašom Božićem, zaslužni za koncept predstave.

Projekt je realiziran u produkciji kazališne grupe De Facto, a projekt su podržali Studentski centar u Zagrebu – Kultura SC/ Teatar &TD, u sklopu projekta APAP - Performing Europe 2020, sufinanciranog sredstvima programa Kreativna Europa Europske Unije.