Alternative content

SPORT - grupni programi

Zadnja izmjena: 06. Ožujak 2017. u 13:06

Kickbox & tehnike samoobrane

Zadnja izmjena: 06. Ožujak 2017. u 13:03

UPISI U SC KNJIŽNICU 2016/17

Upisi u knjižnicu i učionicu SC-a i knjižnicu "Stjepan Radić" počinju 03.10.2016.

Radno vrijeme za upis je od ponedjeljka do petka od 08-15h!

Za upis je potreban indeks i osobna iskaznica. Upis je besplatan.

Radno vrijeme učionice je od ponedjeljka do petka od 08-20h.

- - - - OBNOVA DOMOVA - - - -

Rekonstrukcija građevina, infrastrukture i okoliša unutar studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje

opširnije: http://obnova-domova.unizg.hr/

POZIV ZA ISKAZ INTERESA – za davanje u zakup dijela poslovnog prostora

 

POZIV ZA ISKAZ INTERESA- za davanje u zakup dijela poslovnog prostora

Predmet poziva je davanje u zakup dijela poslovnog prostora u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu i Savska c. 25 (više informacija)

OGLAS - za popunu radnog mjesta Pomoćni radnik u kuhinji

Studentski Centar

Kultura promjene | 06. Ožujak 2017. u 13:54

Adam Basanta pobjednik Natječaja za novu zvučnu instalaciju

Muzički biennale Zagreb i Kultura promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu 12. prosinca 2016. pokrenuli su Natječaj za novu zvučnu instalaciju koja će biti predstavljena u sklopu 29. MBZ-a u travnju 2017.

Na Natječaj je pristiglo ukupno 28 radova, a stručni žiri – u sastavu Krešimir Seletković (umjetnički ravnatelj MBZ-a), Davorka Begović (voditeljica Muzičkog salona Kulture promjene SC-a), Marta Kiš (voditeljica likovnog programa Kulture promjene SC-a), Gideon Kiers (umjetnik i kustos) te Davor Sanvincenti (multimedijalni umjetnik) – izabrali su ­­­­­pobjednički rad.

Umjetnik Adam Basanta, iz Montréala u Kanadi, svoju je instalaciju naslovio Five Lines, Crossing. Kao autor koji se u svom radu najviše bavi eksperimentalnom glazbom, bio je privučen natječajem u kojem se mogao pozabaviti raznim zvučnim, ali i vizualnim (prostornim) elementima. U Galeriji Studentskog centra, tijekom biennalskih dana, zainteresirani posjetitelji moći će vidjeti i čuti uživo kako je ovaj zanimljivi i kreativni umjetnik u zvuku interpretirao logo ovogodišnjeg MBZ-a te na koji će način vizualno i auditivno zaposjesti prostor galerije.


S obzirom da se Adam Basanta bavi tzv. skulpturalnim zvukovnim instalacijama, prostorna dimenzija iznimno je važna i istaknuta u njegovim radovima. Sâm umjetnik pojašnjava instalaciju: „U Five Lines, Crossing zvuk nastaje isključivo putem povrata akustičkog signala koji čini čujnim fizikalne odnose između mikrofona, korištenih membrana zvučnika, akustike galerijskog prostora te suvremene povijesti glazbe Zagreba i Hrvatske“. Na koji je način Adam Basanta inkorporirao referencu na hrvatsku glazbu u svoj rad? „Svaka od linija sadrži nekoliko zvukovnih struktura koje pronalazimo u djelima odabranih suvremenih hrvatskih skladatelja. Tri su linije rezervirane za živuće skladatelje, koji će biti zamoljeni da izaberu neko svoje djelo koje će se na taj način 'citirati' u instalaciji. Preostale dvije linije posvetit će se preminulim hrvatskim skladateljima.“

I sami posjetitelji Galerije bit će aktivni integrativni dio instalacije, jer će i njihove kretnje i zvukovi postati dio ovog umjetničkog djela. Kako? Provjerite u biennalskom tjednu, od otvaranja instalacije 21. travnja pa sve do 29. travnja u Galeriji Studentskog centra.

Želite li doznati više o radu ovog zanimljivog umjetnika, posjetite njegovu internetsku stranicu.

Za više informacija o programu 29. MUZIČKOG BIENNALA ZAGREB posjetite naš web i pratite društvene mreže!

Sveučilište u Zagrebu - logotip