Alternative content

SPORT - grupni programi

Zadnja izmjena: 06. Ožujak 2017. u 13:06

Kickbox & tehnike samoobrane

Zadnja izmjena: 06. Ožujak 2017. u 13:03

UPISI U SC KNJIŽNICU 2016/17

Upisi u knjižnicu i učionicu SC-a i knjižnicu "Stjepan Radić" počinju 03.10.2016.

Radno vrijeme za upis je od ponedjeljka do petka od 08-15h!

Za upis je potreban indeks i osobna iskaznica. Upis je besplatan.

Radno vrijeme učionice je od ponedjeljka do petka od 08-20h.

- - - - OBNOVA DOMOVA - - - -

Rekonstrukcija građevina, infrastrukture i okoliša unutar studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje

opširnije: http://obnova-domova.unizg.hr/

POZIV ZA ISKAZ INTERESA – za davanje u zakup dijela poslovnog prostora

 

POZIV ZA ISKAZ INTERESA- za davanje u zakup dijela poslovnog prostora

Predmet poziva je davanje u zakup dijela poslovnog prostora u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu i Savska c. 25 (više informacija)

OGLAS - za popunu radnog mjesta Pomoćni radnik u kuhinji

Studentski Centar

Kultura promjene | 15. Ožujak 2017. u 13:56

Uskoro počinje 3. Zagreb Guitar Festival!

U organizaciji Glazbene škole Bonar i zagrebačkog Studentskog centra, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u Zagrebu se od 26. ožujka do 1. travnja ove godine održava 3. Zagreb Guitar Festival.

Riječ je o manifestaciji koja okuplja ljubitelje dobre glazbe, klasične i jazz gitariste, studente, učenike i profesore gitare. U šest dana trajanja festivala sjajne koncerte će održati najveći svjetski gitaristi, dobitnici nagrade Grammy: Pepe Romero, legenda klasične gitare, John Scofield, najveći jazzist današnjice, Vicente Amigo, nakon smrti Paca de Lucie najveći svjetski flamenco gitarist, Dušan Bogdanović, najpopularniji world music gitarist Jugoistočne Europe, Ana Vidović, hrvatska gitaristička diva. Velika gitaristička imena Zagreb će na nekoliko dana pretvoriti u svjetsku prijestolnicu gitare.

Sve informacije vezane uz Festival pratite na web straniciFacebook stranici festivala, a ulaznice su u online prodaji preko portala ulaznice.hr.


Umjetnički voditelj festivala je Mak Grgić. Grgić je proglašen "maštovitim, nadarenim i izražajnim gitaristom kojeg treba držati na oku", inovativni je glazbenik čije šaroliko djelovanje u glazbi obuhvaća radove iz avangarde, filmsku glazbu velikih gitarskih klasičnih repertoara te ranije radove. Umjetnički voditelj za jazz, jazz gitarist i skladatelj Ante Gelo poznat je hrvatskoj i svjetskoj javnosti s brojnih festivala i koncerata.

Festivalska manifestacija dosad se dvaput održavala u Zagrebu okupljajući najbolje gitariste svijeta, svjetske predavače i profesore gitare, mlade gitarističke zvijezde u usponu, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i profesore. O ugledu zagrebačke gitarističke škole najbolje svjedoče veliki umjetnici i pedagozi ponikli iz zagrebačkih škola i Muzičke akademije. Danas oni predstavljaju Hrvatsku u svijetu, a znanje stečeno u Hrvatskoj prenose studentima na brojnim svjetskim akademijama.

Zagreb Guitar Festival prilika je da se mladim hrvatskim umjetnicima pruži mogućnost učenja od najboljih glazbenika u vlastitoj sredini. Zagreb ovim festivalom postaje mjesto susreta gitarističke glazbe svih uzrasta iz cijelog svijeta, a kroz međunarodno natjecanje promovira se hrvatska glazba.

Prethodna dva izdanja festivala okupila su sudionike iz 15 zemalja svijeta, a na ovogodišnjem se očekuju sudionici iz 30 zemalja Europe te Amerike. Dnevni program će se odvijati u Studentskom centru u Zagrebu, a večernji koncerti u koncertnim dvoranama Grada Zagreba.

3. Zagreb Guitar Festival zamišljen je kao ispreplitanje dviju osnovnih ideja - promicanje izvrsnosti kroz koncerte najboljih svjetskih gitarista starije i mlađe generacije (all stars i young stars koncerti) i međunarodno natjecanje klasične gitare i tzv. majstorske seminare (MasterClass) koji pružaju priliku mladim umjetnicima da uče od vodećih svjetskih majstora gitare, te ideju Gitara za sve (Guitar for all) koja se provodi kroz zajedničko muziciranje svih sudionika u orkestru gitare, dolazak šire publike na koncerte te svojevrsnu izložbu gitara otvorenu za sve posjetitelje. Doprinos je to širenju koncertne publike, multikulturalnom povezivanju i razvoju kulturnog marketinga koji za krajnji cilj imaju promociju lijepe glazbe, potvrdu kulturnog iskustva te dodatnu promociju Zagreba kao jednog od vodećih kulturnih centara u Europi.

U bogatom sadržaju festivala gitaristički koncerti (klasični, jazz, flamenco…) održavat će se svake večeri. Uz međunarodno natjecanje gitare, organizirat će se i majstorski tečajevi i predavanja renomiranih gitarističkih pedagoga (Pepe Romero, Paolo Pegoraro, Ricardo Barcelo, Brian Head, Luciano Contini, Anders Miolin, Carlo Marchione), večernja druženja uz jazz koncerte, jazz i world music radionice te orkestar gitara svih sudionika.

Zagreb Guitar Festival je osim kulturnog i važan turistički događaj koji promovira Grad Zagreb i Hrvatsku. Pobjednika natjecanja očekuje vrijedna novčana nagrada te turneja po Jadranskoj obali, a u inozemstvu i Hrvatskoj će se prodavati turistički ZGF art paketi koji uključuju ulaznicu za koncert po izboru, večeru u prestižnom zagrebačkom hotelu te posjet muzejima i galerijama Grada Zagreba.

Sveučilište u Zagrebu - logotip