Danas

... bez programa ...

Najavljujemo

... bez programa ...

About Student centre Zagreb

Student Centre Zagreb was founded in 1957 and now is a multi-functional space in the heart of the city. SC works on improving student living standard on all levels and in cultural activities, through its Department of culture - it organises and produces shows, performances, conferences and workshops in the fields of music, film, visual arts, theatre. The main goal of SC is to create innovative, economic and educational frameworks of cultural production in order to influence cultural practices in Croatia and internationally. Theatre production is manifested in SC’s own theatre - Teatar &TD, founded in the 1960’s, as the opposition to the classical theatres. &TD is not limited by genres and stylistic criteria, which opens up the possibility of establishing new production aesthetics and contemporary forms of co-production, post production and collaboration.

Zadnja izmjena: 18. Siječanj 2022. u 13:10

Kultura promjene

TSP: Societat Doctor Alonso - Anarchy

LIP.
2
Pet
2. Lipanj 2017.
Petak u 18:00
Teatar &TD
LIP.
1
Čet
1. Lipanj 2017.
Četvrtak u 21:00
Teatar &TD

“Anarhija. Sve se zasniva na slobodi. Ali što sloboda znači svakome od nas?”

Ovo je eksperiment kaosa i reda.  Iskustvo očigledno nije neškodljivo i vrlo je složeno; može se sažeti kao: "ako želiš tišinu, moraš na njoj raditi" ili "čini što god želiš". Pretpostavka je da moć ni na koji način nije jednostavna. Rođeni smo vezani uz okolnosti i od najranijeg djetinjstva ovisimo o drugima kako bismo zadovoljili neophodne potrebe poput hrane ili topline. Kako bi se naš radio vidio, ovisimo o publici, ali i o kazalištima i vladama. Međutim, ono što je u suštini društvena međuovisnost, ne čini ni publiku, ni kazalište, niti vladu našim gospodarom.  Problem s vladom je taj što je stvorena za upravljanje, administraciju i rukovođenje naših postupaka.

Umjetnost je homogeni medij gdje možemo eksperimentirati s ili reproducirati određena stanja, određene pretpostavke. Uglavnom gdje mi možemo zeznuti.

Želimo pristupiti ovom djelu u duhu live arta, gdje je eksperimentiranje vitalan sadržaj, ne u estetskom smislu, već kao sastavni aspekt djela, koji započinje od samog odlaska u kazalište.

Za ovu izvedbu postavit će se 40 električnih gitara i pojačala u savršeni kvadrat u središtu kazališnog prostora, sa 40 sjedećih mjesta. Svakog člana publike dočekat će jedna gitara s trzalicom koju će moći koristiti tijekom cijele izvedbe.
Na pozornici će Semolina Tomić izvest koreografiju u trajanju od točno 60 minuta. Ova koreografija je fiksna i precizna i uvijek se izvodi na isti način, bez ikakvog utjecaja bilo kakvog zvuka kojeg će publika izvesti. Gitare se aktiviraju na samom početku predstave, a nakon šezdeset minuta zvuk se isključuje. Predstava se izvodi na hrvatskom jeziku.

Pozornica je za publiku; oni imaju i buku i tišinu. Svaka akcija nosi vlastitu odgovornost. Koristeći zvuk, postaje jasno da je njegovo odsustvo i izostanak akcija koja ovisi o svakom pojedincu.


Režija: Sofia Asencio

Dramaturgija: Tomàs Aragay

Koreografija: Sofia Asencio

Kreirala i interpretira: Semolina Tomic

Producent: Imma Bové

Predstava je nastala u koprodukciji Festivala Terrassa's TNT u suradnji s Antic Teatre, City of Bàscara Council te uz potporu ICEC i INAEM.

Klikom do ulaznica!