Pretraga tvrtki

Naziv tvrtke

(ako ste zaboravili ili zametnuli šifru tvrtke za koju želite podići ugovor možete je ovdje pronaći upisom naziva tvrtke ili OIB tvrtke te tako olakšati i ubrzati sebi i nama postupak izdavanja ugovora.Hvala!)

Napomena: ako pretraga ne daje rezultata onda tvrtka nije regisrirana u sustavu SC-a Student servis.

Za registraciju tvrtke treba popuniti obrazac:

1. Obrazac za prijavu poslodavaca

i dostaviti isti u Student servis.

Ostali obrasci:

2. Obrazac za promjenu podataka o poslodavcu

3. Potražnja studenata za rad


 

OBRASCI:

1. Obrazac za prijavu poslodavaca

2. Obrazac za promjenu podataka o poslodavcu

3. Potražnja studenata za rad

KONTAKTI:

Student servis se nalazi na drugom katu dvorišne zgrade Studentskog centra, Savska cesta 25.

Tel: 01/4593-658, 4593-666

Faks: 01/4593-560

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka:

7:00 – 18:00

Rad sa strankama: 7:30 - 17:30

Voditelj Student servisa

Tel: 01/4593-671

Fax: 01/4843-505

E-adresa: sservis@sczg.hr

Služba za zapošljavanje studenata

Tel: 01/4593-673, 4593-674

E-adresa: referada@sczg.hr

Ispostava Student servisa u Velikoj Gorici

Velika Gorica, Zagrebačka 5

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka:

10:00 - 18:00

Tel: 01/6461 850

Faks: 01/6461 851

E-adresa: sservis@sczg.hr

Ispostava Student servisa u Zaprešiću

Zaprešić, ul. Vladimira Novaka  23

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka:

7:30 - 15:30

Tel: 01/ 6461 856 i 01/3315 706

E-adresa: sservis@sczg.hr

Obavijest korisnicima o radnom vremenu Student servisa na dane uoči blagdana za 2020. godinu

Student servis će na dane uoči blagdana u 2020. godini:

3. siječnja, petak;

10. travnja, Veliki petak;

30. travnja, četvrtak;

29. svibnja, petak;

10. lipnja, srijeda;

19. lipnja, petak;

4. kolovoza, utorak;

14. kolovoza, petak;

30. listopada, petak

17.studenoga, utorak

24. prosinca, četvrtak i

31. prosinca, četvrtak

radit skraćeno do 13:00 sati.

 

Student servis

Dobrodošli na stranice Student servisa!

 

 

 

 

 

 

OBAVIJEST

Ispostava Student servisa u Velikoj Gorici

Velika Gorica, Zagrebačka 5

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka:

10:00 - 18:00

Tel: 01/6461 850

Faks: 01/6461 851

E-adresa: sservis@sczg.hr

 

OBAVIJEST

STUDENT SERVIS

Poštovani studentice i studenti

U kontekstu trenutačne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, a sve kako bi se smanjili kontakti i spriječilo eventualno daljnje širenje virusa, molimo Vas da ako nije neophodno ne dolazite u prostorije Student servisa.

Ugovor o obavljanju studentskih poslova možete podići online, te Vas molimo da to i koristite, te nema potrebe za osobnim dolaskom u Student servis.

Pravilno ispunjen Ugovor o obavljanju studentskih poslova, potpisan od sve tri strane (naručitelja, posrednika i izvoditelja) poslodavac može skenirati i poslati na mail sservis@sczg.hr , te će račun dobiti istim putem. U zahtjevu za fakturiranje skeniranog ugovora naznačiti da ćete original ugovora dostaviti poštom, te molimo da nam original i dostavite osobno, poštom ili drugom dostavom.

Također Vas molimo da što je više moguće koristite e-mail:sservis@sczg.hr, kao i navedene telefone: 01/ 4593-658; 4593-666, 4593-671

Svima zahvaljujemo na razumijevanju.

Vaš Student servis

 

 

Odluka o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2020. godinu.

 

NOVA OBAVIJEST

Od 1. veljače 2019. omogućeno je podizanje e-studentskog ugovora!

Obavijest studentima/icama koji su diplomirali ili će diplamirati tijekom ak. god. 2019./2020.

Studenti/ice  koji će diplomirati tijekom ak.god. 2019./2020.  ostvaruju pravo na obavljanje studentskih poslova do kraja akademske godine, odnosno do 30. rujna 2020. godine, a studenti/ice koji će diplomirati tijekom rujna, ostvaruju ovo pravo do isteka tri mjeseca od datuma završetka studija, uz uvjet

- nemam zasnovan radni odnos,

- ne obavljam samostalnu djelatnost obrta,

- ne obavljam slobodno zanimanje,

- ne obavljam djelatnost poljoprivrede i šumarstva.

 

Od 8. studenog 2018. godine primjenjuje se Zakon o obavljanju studentskih poslova

PRAVILNIK O OBLIKU I SADRŽAJU UGOVORA O OBAVLJANJU STUDENTSKIH POSLOVA

Novi Opći uvjeti poslovanja

Izjava studenta/ice   -  u svrhu učlanjenja u Student servis

 

 

PREPORUKA, SAVJET, ZAMOLBA POSLODAVCIMA-NARUČITELJIMA POSLA!

Poštovani,

zbog, lakšeg, bržeg i jednostavnijeg obračuna Studentskih ugovora koje nam dostavljate na obračun, molimo vas, savjetujemo i preporučujemo primjenite odredbe Zakona o obavljanju studentskih poslova iz članka 11. stavak (7).:

Ugovor se zaključuje za svaki kalendarski mjesec i uvjet je za početak obavljanja studentskog posla.


VAŽNO!

Osnovne informacije (hodogram) studentima i poslodavcima o postupku sklapanja Studentskog ugovora Student servisa SC u Zagrebu

Zahvaljujemo vam što ste došli upravo na stranice našega Student servisa.

Zamisao je da naša mrežna stranica bude informativni centar našim sadašnjim studentima i studenticama , ali i našim budućim studentima i studenticama kao i svim zainteresiranim poslodavcima koji žele upravo posredstvom našega Student servisa nuditi  povremene i privremene poslove i pronalaziti one studente i studentice koji će najbolje odgovarati njihovim potrebama.

Pregledavajući naše stranice možete saznati sve o povremenom i privremenom radu, o pravima i obvezama naših članova, o pravima i obvezama poslodavaca. Na stranicama je moguće pronaći ponudu poslova, Opće uvijete poslovanja, Pravilnik o posredovanju pri zapošljavanju redovitih studenata, informacije o svojim zaradama kao  i datume isplata, kontakte našeg osoblja koji vam stoje na raspolaganju u svezi pitanja iz našeg djelokruga rada i dr..

Student servis se nalazi na 2. katu dvorišne zgrade Studentskog centra u Zagrebu u Savskoj cesti 25 (iznad restorana).

U središte rada Student servisa  stavili smo naše studente i studentice i njihovu potrebu i želju da rade i zarade, ali i odgojnu dimenziju koja je potrebna  za njihovu svakodnevicu i za njihov budući život. Našim studentima i studenticama prenosimo iskustva iskristalizirana kroz desetljeća našega postojanja, kao i  poruku  da je učenje i znanost bitna, ali da je sveučilište i prostor promišljanja, traženje puta razvoja cjelokupne osobe gdje rad ima nemjerljivu ulogu.

„Studenti su kao zemlja. Uloženo stostruko se vraća!“

Stjepan Radić

 

Studirati je oduvijek bilo skupo. Tako je i danas, a tako, nema sumnje, će biti i sutra. Mnogi roditelji (većina) se ponajčešće odriču koječega kako bi svom djetetu omogućili studij. Često ni to nije dovoljno, pa si studenti moraju sami pomoći, radeći i zarađujući tijekom studiranja. Posebice je teško ako se na studij dolazi izvan grada Zagreba. Troškovi tada postaju višestruko veći. No, kao u brojnim drugim situacijama, i tada do izražaja dolazi gostoljubivo i široko srce našega grada.

Početci rada Student servisa

U doba kada su u Zagrebu bila tri studentske doma (Trg žrtava fašizma, kralja Tvrtka 5 s ogrankom u Dubravi i Lašćina) s ukupno 1500 mjesta, tj. za oko 10% studenata i kada je postojalo osam studentskih menzi (kralja Tvrtka 5-jedinica; Lovćen-petica; Trebević-sedmica; Risnjak-osmica; Skrad-devetka; Mladost-dvanaestica; Velež-petnaestica; Dunav-šesnaestica;) nikla je ideja za stvaranje institucije u okviru socijalne komisije Sveučilišnog odbora koja bi imala zadaću pružiti svim studentima, koji nemaju stipendiju, mogućnost honorarnog zapošljavanja. Tako je počeo s radom Student-servis (Biro za zapošljavanje) u svibnju 1957. godine kao ustanova od prvorazrednog značaja. Kroz 55 godina naknada za posredovanje kretala se od 3, 5, 7, 5, 10, 18 % do današnjih 12%.

Pravilnikom o posredovanju pri zapošljavanju redovitih studenata (Narodne novine 16./96.) je određeno da Studentski centri ostvarenu dobit ulažu u poboljšanje studentskog standarda

(Članak 10. Posrednici su dužni dobit ostvarenu posredovanjem koristiti za poboljšanje i razvoj svoje djelatnosti vezane za poboljšanje i razvoj životnog i radnog standarda studenata.).

Tragom ove i ovakve odluke kroz svoju prošlost Student servis je sudjelovao u nekoliko vrlo značajnih projekata. Izdvajamo samo neke:

  • 1982. godine, Izdavač Omladinskog radija je Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu, OOUR Kultura i OOUR Student-servis, Zagreb, Savska cesta 25.

Izvor i način financiranja

Omladinski radio financirat će svoju djelatnost iz sljedećih izvora:

a)      80% sredstava osigurava OOUR Student-servis iz ostatka čistog dohotka

b)      15% sredstava ostvarit će se iz propagande i komercijalnih djelatnosti Radija

c)      5% sredstava iz ostalih izvora.

  • 1988. godine, Izdavač OTV (Omladinska televizija) je Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu, OOUR Student servis i OOUR Kultura. Realizacija projekta OTV se povjerava ekipi Omladinskog radija "101".

Izvori i način financiranja

OTV financirat će svoje djelatnosti iz sljedećih izvora:

- 60% sredstava ostvarit će iz propagande i komercijalne djelatnosti OTV

- 30% sredstava osigurava izdavač, OOUR Student servis

- 10% ostali izvori

  • 1992. godine, Pasionska baština i Dani Hrvatskog filma

Početci skrbi na zagrebačkom sveučilištu*

Prvu je »Zakladu za uboge slušatelje na Hrvatskom sveučilištu u Zagrebu« utemeljio biskup Strossmayer neposredno nakon njegove  obnove, 1874. godine.

»Hrvatsko akademsko potporno društvo« (danas je to zasigurno SC) kojem su se studenti obraćali za pomoć, konačno je, nakon što su dr. Đuro Arnold i dr. August Musić proučili akademske menze u drugim sveučilišnim gradovima (Beč i Prag), početkom akademske godine 1898. dobilo i pravila društva »Hrvatska mensa academica u Zagrebu«. Pravila je potvrdio Odjel za unutarnje poslove zemaljske vlade pa je društvo i službeno moglo početi s radom.

Temeljna je svrha društva bila da »slušatelje  svih fakulteta koji  dokažu svoju sposobnost, potpomaže tako da im pribavlja razmjerno jeftinu ili besplatnu hranu, te da kada to i kako bude moguće, posreduje za pogodniju pribavu stana, odjeće, stručne knjige ili kakvog posla«. Sredstva za uzdržavanje predviđala su se iz uplata zaklada, stalnih godišnjih dotacija, kao i pomoći vlade.

Prvu studentsku menzu – Mense Academicae, rektor Sveučilišta dr. Juraj Dočkal, posebno cijenjen od studenata, ali i građanstva, uspio je pripremiti za otvaranje, iako još nisu bili zadovoljeni svi zakonski preduvjeti. Ona se nalazila u današnjem kinu »Europa«. Presretni studenti (njih 35) u šali su se međusobno nazivali »Homomensairus«. Menza se potom seli u gostionicu K crnom konjiću, na mjestu gdje je danas Dramsko kazalište Gavella.

U početku je četrdesetak studenata jelo besplatno, a sedam uz naplatu polovine. Ubrzo je menze preseljena u Obrtničku školu, pa potom u Dugu (Radićevu) ulicu 32. Broj korisnika se sve više povećavao, a sredstva koja su pristizala, bila su sve skromnija. Realnu mogućnost propasti društva i zatvaranje menze spriječio je 1933. godine rektor  inž. Đuro Stipetić, izgradivši prikladnu zgradu i utemeljivši novi studentski fond.

* Prof. Miroslav Šašić: Iz starog Zagreba, Vjesnik,14. ožujka 2000. god.

Ovim podsjećanjem na početke skrbi o studentima na Zagrebačkom  sveučilištu, a posebno na osjetljivost čelnika Sveučilišta i njihovo zauzimanje za potrebite, želimo na neki način ukazati svima, kako, koliko i što treba činiti na području studentskog standarda.

Radujmo se svakom novom članu i svakoj novoj članici, svakom novom poslodavcu i  svakom poslu!

Posjećujte našu mrežnu stranicu, pitajte nas, otvoreni smo za vaše prijedloge i sugestije.

Želja nam je do izvrsnosti doći zajedno s vama.

S poštovanjem!

Zadnja izmjena: 21. Lipanj 2020. u 20:09